Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

Lördag: Soligt och 39°
idag skrinnade vi vidare med kurs mot Bordeaux. Det är en dryg sextimmarsresa från Troyes med några raster efter vägen. Under dagen var det uppe i otäcka 39° utanför husbilen, lyckligvis hade vi det betydligt svalare där inne. Men när vi stannade och rastade var det som att gå in i en vägg.
Några mil innan Bordeaux stannade vi för att kolla efter en lämplig ställplats innan Bordeaux. Och vi fann en i appen som lät lovande, vid en vingård en bit från huvudvägen. Det stod att den hade plats för fem husbilar. Eftersom det inte är högsäsong nu så valde vi att chansa på den. Det blev en resa det.
In på småvägarna bland vinodlingar och skogar. Genom den ena byn efter den andra. Vägen blev smalare och smalare och det gick nätt och jämt att mötas. Så fortsatte det i några mil och till slut kom vi till målet enligt GPS:en. Vi körde upp på en gård men såg inga skyltar eller tecken på ställplats. Vi började baxa oss runt för att åka tillbaka då en man kom ut ur huset och frågade om vi ville stanna över natten. Vi svarade ja och han sa bara att vi kunde ställa oss var vi ville på planen utanför några byggnader.
Så nu fricampar vi gratis på en vingård i södra Frankrike. Den heter Clos Maine Gravereau och producerar ett vitt Bordeaux Blanc-vin som säljs för €4 enligt deras webbsida. Husbilslivet är verkligen spännande och bjuder på oväntade överraskningar.
Och när vi närmade oss Bordeaux började solen dala och moln dök upp på himlen. På kort tid rasade hettan till 24°, och nu kl 21:30 är det behagliga 19°. Vår slutsats för att undvika den omtalade värmeböljan är att åka på tills det svalnar. Alltid kommer man någonstans.